Search
Close this search box.
Microsoft s Nvidia logem a hrami

Microsoft přinese své hry na GeForce Now

Na tiskové konferenci v Bruselu společnost Microsoft oznámila, že podepsala desetiletou smlouvu se společností Nvidia o poskytování licencí na streamování Xbox PC her na platformě GeForce Now. Pokud bude pokračovat proces převzetí společnosti Activision Blizzard v hodnotě 69 miliard dolarů, přinese společnost Xbox hry od studia Activision Blizzard také do cloudové herní služby společnosti Nvidia.

Novinka přichází den poté, co Microsoft podepsal desetiletou smlouvu s Nintendem. Ta jedná o tom, že jakmile dojde ke spojení s Activision Blizzard, budou hry pro Xbox, dostupné i pro Nintendo. Microsoft nabídl stejnou dohodu společnosti Sony, která ji údajně odmítla. Ředitel pro komunikaci společnosti Activision se o svůj názor na krok společnosti Sony podělil prostřednictvím memu zveřejněného na Twitteru.

Podle agentury Reuters prezident společnosti Microsoft Brad Smith uvedl, že si je po oznámení obou dohod jistější, že transakce proběhne. Smith napsal na Twitter: „Díky dnešním dohodám s Nvidií a Nintendem přineseme hru Call of Duty na 150 milionů nových zařízení. To poslouží spotřebitelům a posílí konkurenci.“

Tyto dohody představují snahu společnosti Microsoft vyhovět obavám regulačních úřadů. Ty se obávají, že by převzetí společnosti Activision Blizzard mohlo znamenat vyřazení her jako Call of Duty z ostatních platforem. Udělat z nich tak exkluzivitu pro Xbox. Společnost Microsoft ale slíbila, že hra Call of Duty zůstane po akvizici dostupná i na jiných platformách.

Hraní Microsoft her kdekoliv

Nvidia nyní ve prospěch akvizice v tiskové zprávě uvedla, že nová dohoda „přináší hráčům větší výběr a řeší obavy Nvidie z akvizice Activision Blizzard společností Microsoft“.

Šéf Xboxu Phil Spencer po oznámení napsal na Twitter: „Jsme odhodláni přinést více her více lidem – ať už se rozhodnou hrát jakkoli.“ Nvidia tvrdí, že Call of Duty nebude na GeForce Now k dispozici, dokud nebude uzavřena dohoda s Activisionem. Na hry od Microsoftu se ale nová desetiletá dohoda vztahuje okamžitě.

Zdroj: pcgamer.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads