Search
Close this search box.
Naštvaný Monster Energy drink u soudu

Monster Energy se soudí kvůli názvu hry

Společnost Monster Energy, která vyrábí energetické nápoje, vyhrožuje právní žalobou indie vývojáři za to, že chce v názvu své hry použít slovo „monster“.

Společnost je údajně velký puntičkář, který jde po každém, kdo se pokusí použít slovo monster v názvu chráněném ochrannou známkou. Pod slovem monster (monstrum) se většině lidí spíš vybaví nějaká strašidelná příšera než pitíčko. Zdá se, že společnost ale chce každý haléř, který může získat, a nejnovějším cílem je studio Glowstick Entertainment.

Nezávislý vývojář Vincent Livings prozradil, že gigant vyrábějící energetické nápoje údajně jde po jeho indie studiu Glowstick Entertainment. A to kvůli jejich titulu s názvem Dark Deception: Monsters & Mortals.

„Je dobře známo, že společnost Monster Energy je notorickým trollem v oblasti ochranných známek. Bohužel jsou v tom znovu. Na to, že společnost ráda cílí své nápoje na hráče, se také ráda pokouší šikanovat a přivádět na mizinu herní studia zdlouhavými soudními spory za vysoké částky.“

“Monster Energy’s lawyers are coming after us right now, because Dark Deception: Monsters & Mortals has the word ‘Monsters’ in it. They claim that our game is confusingly similar to their energy drink. Yep, that’s really their claim. Rather than roll over, I’m going to fight them in court. I’ll be sharing everything I’ve received from Monster Energy to give other game developers a look at their tactics in case they ever want to put the word ‘monster(s)’ in their game title and have to deal with Monster Energy as a result. They went after Ubisoft previously too.”

„Právníci společnosti Monster Energy po nás jdou právě teď, protože Dark Deception: Monsters & Mortals obsahuje slovo ‚Monsters‘. Tvrdí, že naše hra je matoucím způsobem podobná jejich energetickému nápoji. Jo, to je skutečně jejich tvrzení. Než abych se sklonil, raději s nimi budu bojovat u soudu. Budu sdílet vše, co jsem od společnosti Monster Energy obdržel, abych dal ostatním vývojářům her nahlédnout do jejich taktiky pro případ, že by někdy chtěli dát do názvu své hry slovo ‘monster(s)‘ a museli se v důsledku toho vypořádat s Monster Energy. Dříve šli i po Ubisoftu.“

„Monster Energy je tyran, kterého vlastní společnost Coca Cola. Nepodporujte tyranskou společnost tím, že budete kupovat její energetické nápoje. Když už nic jiného, doufám, že se nakonec naučí, že jít po herních studiích není v jejich nejlepším zájmu.“

Developer přiložil také ukázku podmínek, které jim poskytla společnost Monster Energy a které mimo jiné zakazují používat slova „monster“, „monstrous“ a „monstrosity“.

Zdroj: gamebible.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads