Search
Close this search box.
Asus ROG Ally handheld

Asus představuje Asus ROG Ally

Asus oficiálně odhaluje cenu a datum vydání svého handheldu ROG Ally a potvrzuje tak předchozí leaky, které se objevily na internetu.

Asus ROG Ally bude na trh uveden již 13. června. O tomto handheldu se od prvního oznámení společnosti Asus, které vyšlo na apríla vytvořil značný ohlas. O měsíc později se již Asus chystá zařízení dostat k zákazníkům do rukou.

Po vydání Steam Decku od společnosti Valve v únoru 2022 zaznamenal trh s handheldy prudký nárůst na popularitě. Některé společnosti, jako například Ayaneo a OneXPlayer, se pokusily uvést na trh své produkty, které by mohly Steam Deck porazit. Asus ROG Ally možná přichází na párty trochu pozdě, může ale také působit jako nejslibnější uchazeč v této oblasti. A to hlavně podle kombinace specifikací a ceny, kterou hodlá nabídnout.

Zdroj obrázku: rog.asus.com

Podle Asusu bude ROG Ally k dispozici ve dvou různých konfiguracích: standardní za 599 dolarů a výkonnější za 699 dolarů, přičemž obě mají stejné 512 GB NVMe uložiště. To je v souladu s tím, co nedávno uniklo k modelu ROG Ally, který už mezi fanoušky vyvolal velká očekávání. Jelikož je jen o pár dolarů dražší než 512 GB verze Steam Decku. Co se týče data vydání, nejvyšší model bude k dispozici již 13. června ve Spojených státech. Model nižší třídy následuje pak až ve 3. čtvrtletí roku 2023.

Rozdíl mezi těmito dvěma variantami spočívá v jejich CPU. Srdcem základní verze za 599 USD (~13 000 CZK) se stává APU AMD Ryzen Z1. U nejvyšší verze za 699 USD (~ 15 000 CZK) najdeme pak APU AMD Ryzen Z1 Extreme. Ten podle slov společnosti Asus nabízí lepší grafický výkon, jenž se vyrovná výkonu moderních konzolí. Ostatní specifikace obou modelů ROG Ally, jako obrazovka a kapacita RAM, jsou stejné.

Konkurence? Spíš vítaný přírůstek

Vzhledem ke konkurenceschopné ceně a podstatně vyššímu výkonu má Asus handheld potenciál připravit Steam Deck o vedoucí postavení na trhu. Přesto společnost Valve ukázala, že jí určitá konkurence pro Steam Deck vlastně nevadí. Společnost se dokonce těší, že se nabídka rozroste, protože to znamená, že hráči budou mít více možností, jak hrát své Steam hry na cestách.

Bez ohledu na to má Asus ROG Ally zákazníkům co předvést, až se letos v červnu objeví na pultech obchodů. První dojmy z ROG Ally od recenzentů jsou do jisté míry pozitivní, což jsou skvělé ukazatele toho, že se zařízení skutečně může vydařit.

Zdroj: gamerant.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads