Search
Close this search box.
PS5 handheld Project Q

PlayStation oživuje svá kapesní zařízení, anebo ne?

Kdo by si nepamatoval éru slavných PSP, které se vám tedy sice nevešly do kapsy. Ale přeci jen to byla super možnost, jak cestovat a mít své oblíbené hry po ruce. V dnešní době se tento trend opět vrací, čemuž můžeme vděčit asi primárně Steam Decku od Valve. Ten totiž opět nastartoval konkurenční boj značek a s tím více možností výběru pro zcestovalé hráče.

Je asi samozřejmostí, že zrovna Sony nechce být pozadu oproti svým konkurentům, a tak oznámilo vývoj zařízení, které je nám prozatím známo jako „Project Q“. Zveřejnění proběhlo na YouTube v rámci PlayStation Showcase 2023, v němž Sony odhaluje PlayStation 5 ovladač, který je rozdělen na dvě části, přičemž mezi oběma částmi je vnořen display.

Nápadně se tato konstrukce podobá Nintendu či již zmíněnému Steam Decku. Avšak je třeba uznat, že co se týče vzhledu, nemůžeme očekávat u přenosných zařízeních moc velkou kreativitu. Ale kdo ví, třeba se něco kurioznějšího ještě naskytne.

Velkým neduhem tohoto zařízení je fakt, že samo o sobě nebude funkční. Je tedy nezbytné být stále připojen ke své PS 5. Takže ano, trochu jsme vás natáhli s tím, že se jedná o další handheld v takové formě, v jaké ho známe.

Je to spíše takový hybrid mezi handheldem a streamovacím zařízením, které vám jen umožní hrát například ze své toalety.

Dalším problémem, který zde vzniká, může být i stabilní Wi-Fi síť, která je pro propojení nezbytná. Nehledě i na fakt, že PS5 bylo ještě relativně nedávno problém sehnat.

Sony ve videu uvedlo následující:

„Later this year we will launch a dedicated device that enables you to stream any game from the PS5 console using remote play over Wi-Fi. Internally known as Project Q, it has an eight-inch screen and all of the buttons and features of the dual-sense wireless controller.“

„Ještě letos uvedeme na trh speciální zařízení, které umožní streamovat jakoukoli hru z konzole PS5 pomocí vzdáleného hraní přes Wi-Fi. Interně se nazývá Project Q, má osmipalcovou obrazovku a všechna tlačítka a funkce bezdrátového ovladače s duálním smyslem.“

Ale abychom tu nepsali jen o této přenosné srandě, tak Sony taktéž ve videu oznámilo možná zajímavější produkt, na který se budeme těšit asi více. Konkrétně se jedná o špunty do uší určené přímo pro hráče, ty mají údajně přinést pohlcení zvuku nové generace.

Zdroj: unilad.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads