Search
Close this search box.
Last of Us

Naughty Dog potřebuje více času na vývoj multiplayeru Last of Us

Multiplayerová hra založená na The Last of Us, kterou Naughty Dog oznámil již minulý rok, zpomalila svůj vývoj. Samotní vývojáři uvedli, že potřebují více času.

V červnu 2022 bylo společností oznámeno, že Last of Us bude i na PC a zároveň s tím uvedla i samostatnou hru pro více hráčů. Původně se mělo jednat o rozšíření pro The Last of Us 2, avšak Neil Druckmann z Naughty Dog tehdy uvedl, že se hra “vyvinula nad rámec ambicí týmu”. A tak proběhlo rozhodnutí, že se bude jednat o samostatnou hru. Bohužel tehdy nebyly oznámeny platformy, na které bude hra vydána, avšak dá se do jisté míry očekávat, že PC mezi platformami chybět nebude.

Více informací bylo slíbeno na rok 2023, avšak nyní jsme dostali to, co jsme asi úplně slyšet nechtěli. V pátek Naugty Dog oznámili, že hra ještě není připravena na vydání, a ještě nějaký ten čas nebude.

„We know many of you have been looking forward to hearing more about our The Last of Us multiplayer game,“ the studio said. „We’re incredibly proud of the job our studio has done thus far, but as development continued, we’ve realized what is best for the game is to give it more time.“

“Víme, že mnozí z vás se těšili na další novinky o naší multiplayerové hře The Last of Us,“ uvedlo studio. „Jsme neuvěřitelně hrdí na práci, kterou naše studio doposud odvedlo, ale jak vývoj pokračoval, uvědomili jsme si, že nejlepší pro hru je dát jí více času.”

„Our team will continue to work on the project, as well as our other games in development, including a brand-new singleplayer experience; we look forward to sharing more soon.“

„Náš tým bude na projektu i nadále pracovat, stejně jako na dalších hrách ve vývoji, včetně zbrusu nového singleplayerového zážitku; těšíme se, že se brzy dozvíme více.“

Dle zprávy od Bloombergu, jenž je mateřskou společností Sony. Naughty Dog ve skutečnosti zpomalil vývoj projektu a také snížil počet lidí, kteří na něm pracují, zatím co přehodnocuje jeho kvalitu a životaschopnost. Což není nejlepší stav pro hru, která má vyjít již za tři roky.

Zajímavostí je, že zpráva také obsahuje rozhodnutí zbrzdit hru pro více hráčů. Přičemž k tomuto kroku bylo pobídnuto jiné studio spadající pod Sony, a to konkrétně Bungie. Tohoto vývojáře Destiny 2 údajně Sony požádalo o přezkoumání všech jejich herních služeb. Je to pravděpodobně i proto, že Bungie se na takové věci specializuje a očividně měla určité pochybnosti o dlouhodobé životaschopnosti multiplayeru The Last of Us.

Zdroj: pcgamer.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads