Search
Close this search box.
Stray pozadí s filmovou páskou a efektem odlesku objektivu neonové cedule

V přípravě je animovaný film Stray

Společnost Annapurna oznámila, že oblíbená kočičí hra Stray dostane vlastní filmovou podobu.

Skvěle hodnocená (v době psaní článku 95,94% pozitivních recenzí na Steamu!) dobrodružná hra studia BlueTwelve z roku 2022 se dočká animovaného filmového zpracování. Toho se ujme nedávno spuštěná animační divize společnosti Annapurna. Tu vedou bývalí manažeři Disney Animation – Robert Baird a Andrew Millstein.

Stray je kočíčí polo-akční adventura z pohledu třetí osoby (nebo spíše kočky?) odehrávající se uprostřed města. Ovšem není to jen nějaké město, je to rozpadající se futuristické město plné neonových uliček ale i temných zákoutí či špinavého podsvětí. Celé toto město je hezky detailně propracované a jeho obyvateli jsou roboti se širokou škálou osobností.

Pro ty, kteří hru neznají, přikládáme trailer.

Annapurna Animation už má za sebou jeden animák s názvem Nimona. Ten měl premiéru 14. června na Mezinárodním festivalu animovaného filmu ve francouzském Annecy (Festival international du film d’animation d’Annecy). Celosvětově byl pak vypuštěn 30. června na Netflixu.

Annapurna uvedla, že plánuje adaptovat také i další tituly ze své knihovny videoher. Například Outer Wilds, Wattam, Neon White a několik dalších.

Zdroj: ign.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads