Search
Close this search box.
Escape from Tarkov

Escape from Tarkov si dělá nepřátele

Populární hra pro milovníky realistického souboje, plížení a taktiky si znepřátelila svou komunitu. Hra je zasazena do fiktivní oblasti Norvinsk, který se nachází v severozápadní části Ruska. Bojují proti sobě dvě privátní vojenské společnosti, a to United Security (USEC) a Battle Encounter Assault Regiment (BEAR). Na herních mapách jde o posbíraní všeho, co je pro vás důležité, většinou to jsou ale zbraně. Pak už je jenom důležité přežít, abyste si mohli sebou vzít svou kořist. Zbraně pak upravujete v hodně propracovaném editoru zbraní, kde musíte vědět, co k sobě jde.

Donedávna byla možnost koupit nejvyšší edici hry Edge of Darkness za 150 USD. Tahle edice byla zrušena a nahradila ji nová edice Unheard za 250 USD. Hráči nejsou touto změnou nadšení, protože všechno, co slibovala edice, se zdá být lží. Pro hráče Escape from Tarkov, co si koupili edici Edge of Darkness, měli možnost si vylepšit edici na Unheard za 100 USD. Nepřešli ani dva dny a už to snížili cenu na 50 USD.

Problém je ale v tom, že všechny DLC měli být zdarma pro Edge of Darkness edici, nicméně nový kooperační mód není DLC, i když v interview Nikita definoval že je to DLC. Tvrdí, že je v současné době technicky náročné dát každému přístup a taky to není levné, což lidi jemně navádí k tomu, že má studio finanční potíže. Tohle tvrzení ale Nikita popřel. Bohužel, fanouškové si finanční stabilitou a budoucností Escape from Tarkov až tak jistí nejsou.

Escape from Tarkov kooperační mód je velice žádán, ale nikdo si nemyslel, že jej zpoplatní. Hra a studio si roky budovali důvěru, ale v poslední době se zdá, že studiu jde pouze o peníze.

Facebook
LinkedIn
X
Threads