Search
Close this search box.

Další Československé lehké tanky přijiždí na supertest!

Vz.64

Dnešním prvním nováčkem na supertestu je Vz. 64, československý lehký tank tieru VIII z nadcházející linie. Stejně jako jeho „starší bratři“ nese do bitvy dvojitá automatická děla, má nízkou siluetu a hladké tvary, což mu umožňuje záludnou hru. Stejně jako u vozidel dále v linii je Vz. 64 mobilní, jeho základní rychlost vpřed je 60 km/h a 21 km/h dozadu. Tento hbitý tank má také dobrou přesnost na blízko a solidní potenciál poškození při použití HE munice.


Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Vz._64_eng-999x1024.jpg.

AP náboje nabízí střední poškození a penetraci 165 mm, APCR mají nízké poškození a vysokou průbojnost 220 mm mezitím HE náboje mají velké poškození a nízkou průbojnost, a to 37 mm. Jak jste pravděpodobně pochopili, promyšlená správa munice je vyžadována pro některé typické akce. Samozřejmě ji můžete kombinovat s klasickým aktivním scoutingem (základní dohled je 380 m). Tato flexibilita je společným rysem všech nových lehkých Čechoslováků od tieru VIII a výše, včetně sourozence Vz. 64 – Vz. 68 – která jej doprovází k supertestu.

Vz.68

Druhým nováčkem je Vz. 68, jenž je dalším československým lehkým tankem tieru VIII se dvěma automatickými kanóny. Tento lehký tank má taktéž podobný nízký profil a úhledné tvary, které zajišťují kradmý pohyb v jakémkoli terénu. Vz. 68 se může pochlubit dobrou palebnou silou – dvěma 50mm automatickými kanóny s dobrou přesností boje na blízko a časem zamíření. Má také slušnou penetraci pancíře se standardními granáty (180 mm) a potenciální poškození 2 000 HP za minutu.

Kromě této palebné síly Vz. 68 má maximální rychlost vpřed 53 km/h. Navíc je zde přítomná rychlost zpětného chodu 21 km/h, což umožňuje rychlý ústup, pokud na bojišti nastanou problémy. Vz. 68 je zářným příkladem nové řady československých lehkých tanku s autoloadery, které nabízí unikátní hratelnost a osobitou roli na bojišti. Nebudete omezeni na klasické průzkumné mise, ale můžete se také pustit do vážné akce, když to soupeř nejméně čeká. Pokud tohoto rychlého československého lovce vhodně využijete, jeho dva 50mm autoloadery rozdrtí každého nepřítele s tenkým pancířem během několika sekund!

Facebook
LinkedIn
X
Threads