Search
Close this search box.
ProjectArroyo

Staré hry se často předělávají. Co je ale Project Arroyo?

Project Arroyo vám možná nic neříká. Jedná se ale o předělávku nesmrtelné klasiky, Fallout 2. Jedna z nejpopulárnějších her série Fallout, a taktéž jeden z důvodů, proč je tahle série populární. Hra bude předělaná do enginu pro Fallout 4. Tohle taky znamená, že už to nebude izometrická hra, ale bude z pohledu první nebo třetí osoby.

O módu

I když je Project Arroyo ve vývoji již pár let, tak nastává otázka, proč o něm mluvíme právě teď? Je vydání za rohem? To bohužel nevíme. Dovoluji si tvrdit, že to ještě pár let potrvá. Nicméně nové video ukazuje porovnání některých ikonických častí hry. Uvidíme v něm nejen ikonickou vesnici Arrayo, ale taky chodby Chrámu zkoušek a mnoho dalšího.

Často kladené otázky

Díky zodpovězeným otázkám na redditu Projectu Arroyo například víme, že se jedná o předělávku. Což znamená, že příběh zůstává stejný. Dále se taky dozvídáme, že kvůli autorskému právu nebudou ve hře originální hlasy ani hudba. Avšak nemusíte se bát. Hra bez hudby nebude, dokonce se má jednat o hudbu, jenž má být co nejvíce podobná té původní.

Dále se můžeme těšit na ikonické dialogy s nízkou inteligencí. Hlavní hrdina nebude dabovaný, jak to bylo v originálu. Na otázku, jestli budeme moc prohánět Highwayman, tu ale máme nepěknou odpověď. Kvůli technickým limitacím enginu Fallout 4 nebude možné řídit auto v reálnem čase. Dále se dozvídáme, že by to vyžadovalo vytvořit nový fyzikální engine. Nicméně vývojáři nehází flintu do žita a zkoušejí alternativy.

Bohužel, tento mód si nezahrají hráči na konzolích, jelikož je pouze pro PC. Každopádně to má i své výhody. Například se díky tomu se můžeme radovat z herní plochy, kterou vývojáři popisují jako dvounásobnou oproti Falloutu 4. Také se soustředí na významné oblasti a rozšiřují je, aby důležitost oblastí byla porovnatelná s tou z originálu Falloutu 2.

I když si na mód budeme ještě muset počkat, tak se už nemůžu dočkat, jak si zahraju tuhle hru znova.

Zdroj: reddit.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads