Search
Close this search box.
RE9

Resident Evil 9 potvrzen

Resident Evil je japonská série hororových her od společnosti Capcom. Většinou se jedná o hru z pohledu první nebo třetí osoby. Často se jedná o hry zaměřené na přežití, ale mají i pár titulů, které se více soustředí na akci a střílení. Děj se většinou odehrává v postapokalyptických městských prostředích, kde nejčastěji bojujete proti zombíkům nebo jiným podobným příšerám.

V rozhovoru s Koshim Nakanishim jsme se dozvěděli, že se pracuje na novém dílu Resident Evil. Nakanishi pracoval jako designér na RE5 a jako režisér na RE: The Mercenaries 3D, RE: Revelations a RE7: Biohazard. Když se podíváme na jeho dosavadní práci, zjistíme, že se Nakanishi spíše zaměřuje na pomalejší styl hry. To naznačuje, že se bude jednat spíše o hororovou atmosférickou hru, než o akční titul. Na druhou stranu se může jednat i o remake starší hry, jako například RE1 nebo RE: Code Veronica.

O čem bude Resident Evil 9?

Z toho, co Nakanishi naznačil ohledně nového Resident Evilu, vyplývá, že to nebude remake. V rozhovoru řekl, že po RE7 nevěděl, co dělat dál, ale že už našel směr a věří, že to je to podstatné.

Když se podíváme na nedávnou historii, vypadá to, že se střídají vydání nové hry a remaku. Pokud se bude jednat o novou hru, vyvstává otázka, jestli se vrátíme více ke kořenům se zombie, nebo budeme pokračovat v tématu infekcí a monster.

Na závěr

Jestli se spekulace stanou skutečností, si ale budeme muset počkat. Je možné, že se dozvíme více o Resident Evil 9 na PlayStation Showcase, o kterém se říká, že se bude konat v září. I když PlayStation Showcase není potvrzený, mnoho lidí, například na Redditu, ale i na jiných stránkách, věří, že se tak stane. Možná to nebude úplně tradiční PlayStation Showcase, na jaký jsme zvyklí, ale jenom nějaká jeho alternativa.

Nicméně z pohledu fanoušků Resident Evil se můžeme alespoň těšit na to, že byla nová hra potvrzena.

Facebook
LinkedIn
X
Threads