Search
Close this search box.

Ubisoft oznamuje The Crew Motorsport

Ubisoft oznámil třetí díl série The Crew, který dorazí ještě letos. Hra The Crew Motorfest, kterou vyvíjí studio Ivory Tower, zakládá na tom, co studio popisuje jako „jedinečný festival“ všech rychlých věcí. A odehrává se na ostrově O’ahu na Havaji. Jedná se tak o první díl série, který opustil americké kontinenty. Obě předchozí hry totiž obsahovaly zmenšené verze USA, které se rozprostíraly od New Yorku po San Francisco.

The Crew Motorfest je díky tomu také potenciálně fascinujícím návratem do prostředí hry Test Drive Unlimited z roku 2006. Šlo o průkopnickou závodní hru inspirovanou MMO od vývojářského studia Eden Games, která položila základy tohoto žánru v dnešní době. Toto propojení však nelze považovat za náhodné. Test Drive Unlimited je totiž zásadní součástí kořenů The Crew, které nesouvisejí s Ubisoftem. Společnost Ivory Tower totiž založili bývalí vývojáři z Eden Games, mezi nimiž byl i herní ředitel Test Drive Unlimited Stéphane Beley. Jakožto senior creative director ve společnosti Ivory Tower, si je zřejmě dobře vědom spojitosti, kterou si dlouholetí fanoušci obou her pravděpodobně vytvoří.

Rivalita The Crew Motorfest na ostrově O’ahu slibuje širokou sadu závodních prostředí. A to včetně hustých městských ulic Honolulu, hlubokých deštných pralesů, klikatých horských silnic, sopečných svahů i idylických pláží. Na rozdíl od Test Drive Unlimited však The Crew Motorfest není 1:1 napodobeninou celého O’ahu.

“It’s not 1:1, but we decided to just grasp all the main points of Hawaii and mix it together. You will have the shape of the Hawaiian island of O’ahu, but with the essence of it. I prefer to have a higher density of activities and biomes and it’s easy to go from one to another, and you will see that every 30 seconds you will have something to do and play with your friends through this big island, which is one of the biggest islands that I’ve done.”

„Není to 1:1, ale rozhodli jsme se prostě pojmout všechny hlavní body Havaje a smíchat je dohromady. Budete mít podobu havajského ostrova O’ahu, ale s jeho podstatou. Dávám přednost větší hustotě aktivit a biomů, takže se dá snadno přecházet z jednoho na druhý a uvidíte, že každých 30 sekund budete mít co dělat a hrát si s přáteli přes tento velký ostrov, který je jedním z největších ostrovů, které jsem dělal.“ prozradil Stéphane Beley.

„Říkám tomu Motorfest, neříkám tomu Carfest,“ dodává Beley. „Protože pro mě je důležité, aby uvnitř tohoto zážitku mohl být zastoupen každý motor. Odkazuji na automobilovou kulturu, ale spoustu příběhů zažijete i s loděmi a letadly a budete moci zažít tento krásný svět z mnoha úhlů pohledu, z lodí na vodě nebo ze vzduchu s letadlem.“

Kdy? Dřív, než byste čekali!

Uvedení hry The Crew Motorfest je plánováno na letošní rok pro konzole PS5, PS4, Xbox řady X & S, Xbox One a PC (Epic Games Store i Ubisoft Store). Bude také přístupná s předplatným Ubisoft+ na PC a Amazon Luna. Ivory Tower se zdrželo potvrzení konkrétního data příchodu. Ti z vás, kteří se ale nemohou dočkat, by měli vzít na vědomí, že zítra začíná období předběžného přístupu, které Ivory Tower nazývá „Insider Program“. Úspěšní zájemci o registraci se budou moci zúčastnit uzavřeného testu The Crew Motorfest, který bude rozdělen do několika fází. Počáteční fáze bude z logistických důvodů omezena na PC, jelikož vývojářský tým je schopen na PC rychleji provádět aktualizace. Pozdější fáze mají ale přislíbené zpřístupnění i pro konzole.

Oznámení The Crew Motorfestu a jeho přenesení na ikonický ostrov O’ahu vytváří letos zajímavý souboj open world závodů, protože další francouzský vydavatel Nacon také v roce 2023 vzkřísí značku Test Drive Unlimited s hrou Test Drive Unlimited Solar Crown. Hra Solar Crown, kterou vyvinula společnost Kylotonn, se odehrává v Hongkongu v měřítku 1:1.

Zdroj: ign.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads