Search
Close this search box.

Konec úspěšné mobilní hry Apex Legends Mobile

Pro fanoušky mobilních battle royale her máme smutnou novinku. Jedna z nejúspěšnějších mobilních her oznámila svůj konec. Apex Legends Mobile oficiálně skončí za 90 dní, tedy 1. května 2023. Mnohé tato správa zarazila, někteří to považovali za falešnou zprávu, poslední naděje však umřeli poté co to na svém Twitteru oznámilo samo studio Respawn.

Tuto zprávu nemohl ani nikdo čekat, vzhledem k tomu, jaké úspěchy hra za krátkou dobu získala. Během prvního týdne od zpuštění vydělala v přepočtu 108 995 000 Kč. Zametla s konkurencí a získala ocenění jak v App Store Awards tak i na Google Play’s Best of 2022 awards. Tweet od Respawn studia popisuje důvody velmi okrajově, ale Q&A na stránkách EA nám situaci vysvětlilo podrobněji.

„Following a strong start, the content pipeline for Apex Legends Mobile has begun to fall short of that bar for quality, quantity, and cadence. It is for this reason, after months of working with our development partner, that we have made the mutual decision to sunset our mobile game.“

„Po úspěšném startu, nápady pro Apex Legends Mobile začali zaostávat. Kvalita, kvantita tak i kadence začali být neudržitelné s tempem, se kterým se hra drala dopředu. Z těchto důvodu, po měsících diskuzí vývojovým týmem, jsme se rozhodli hru ukončit.

Co to znamená pro hráče, co jenž hru hrají? Tímto dnem 1. 2. 2023 odstartoval 90denní časovač. Hráči, co již hru vlastní a hráli můžou během těchto 90 dní stále hrát, a však žádný nový hráč se již nepřidá. Apex Legends Mobile jsi již nestáhnete ani na App Storu tak ani na Google Play. Pro hráče, co mají ve hře prémiovou měnu tzv. Syndicate Coins by ji měli všechnu utratit. Nedá se koupit již žádný prémiový obsah do hry, ale EA vám ani zbývající prémiovou měnu neproplatí.

Osud hry je doteď neznámý. Dočkáme se návratu nebo hra skončí nadobro? To je otázka, na kterou nikdo nezná odpověď. Do dnešního data nám ani není známo, zdali se dočkáme 4 sezóny anebo posledních 90 dnů budeme hrát nadále ve 3 sezóně. A aby toho nebylo málo tak i další mobilní hra od EA, Battlefield Mobile, která se ani nedočkala plného spuštění bude zrušena.

Zdroj: gamespot.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads