Search
Close this search box.
Project Zomboid

Project Zomboid by se mohl dostat na konzole, ale nebude to snadné

Vzhledem k tomu jak je hra nakódovaná je obtížné propojení s konzolemi. Vývojářský tým, který stojí za touto hrou oznámil potenciál hru umožnit hrát i na konzolích.

Přestože hra vyšla již před 10 lety, tak je hra stále v alfa verzi dostupná pouze pro počítače. Proto se vývojáři prvně soustředí na dokončení hry pro PC, a až následně hru dostat i na konzole. Indie Stone nechtějí nic slibovat, přesto že je o hru velký zájem a velká část hráčů by hru uvítala i na jiných zařízeních.

„The way [Project Zomboid] is coded means that it is extremely difficult to port. As such we are currently only focusing on our current platforms, but nothing is ruled out for the future.“

„Způsob kterým je hra napsána znamená, že je velmi složité k portnutí. Proto se soustředíme na naší hlavní platformu, ale nic není vyloučeno.“ Odpovědělo Indie Stone na svém Twitteru uživateli, který se ptal zdali bude hra dostupná i pro jiné konzole.

Současně je Project Zomboid na verzi 41, která vyšla v prosinci 2021 a verze 42 je momentálně ve vývoji. Indie Stone zveřejnil své vize pro hru. Verze 42 by měla obsahovat rozšířenou výrobu a balancování hry. S verzí hry 43 se do hry dostanou NPC. Verze 44-48 se bude dále soustředit na rozvoj NPC v mnoha ohledech, které studio zatím nezveřejnilo. Verze 42 měla vyjít již v roce 2022, ale nestalo se tomu tak, protože studio již na začátku řeklo, že nevydá nic o čem si nebude na 100% jisté.

Projekt Zomboid potěší i fanoušky Rimworldu s přidáním priorit a pracovním systémem. Nebudou chybět ani osobnosti a procedurálně vyprávěný příběh. Kdy a jestli se takového doplňku dočkáme, neví ani samo Indie Stone studio.

Zdroje: gamespot.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads