Search
Close this search box.

Valve trvale zabanovalo přes 40 000 cheatrů

Valve konečně zakročilo proti hráčům, kteří si chtěli ulehčit jednu z populárních MOBA her. Řeč je o hře Dota 2, ve které společnost zabanovala přes 40 000 účtů, které používali programy třetích stran. Využili k tomu taktiku nazývanou „honeypot“.

Valve to včera zveřejnilo na svém blogu, ve kterém uvedla trvalé zabanování účtů, u kterých se prokázala přítomnost zakázaného programu.

Podle společnosti používali softwary třetích stran data přímo z klienta hry, které během hry nejsou normálně hráči k dispozici. Díky tomu hráč získal výhodu nad soupeři.

Díky použití „honeypotu“ mohlo Valve odhalit hráče, kteří během hry využívali data, která jsou pro poctivé hráče „neviditelná“.

Valve též oznámilo odstranění chyby, která umožnovala používat zakázané programy. S odstraněním problému rovnou zablokovala i ty účty, které prokazatelně této chyby využívali.

„Each of the accounts banned today read from this „secret“ area in the client, giving us extremely high confidence that every ban was well-deserved.“

„Každý účet, který byl dnes zabanován četl z této zakázané oblasti klienta. To nám dává velkou důvěru v to, že si to každý účet poctivě zasloužil.“

Valve dále zmiňuje pokračovaní „banovací vlny“, která s sebou vezme všechny hráče, kteří i po dnešní první vlně stále tyto softwary používají. Kontrole se nevyhnou ani profesionální hráči, kteří používáním zakázaných programů riskují svojí kariéru.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pro ty, které zajímá co vlastně tyto programy hráčům umožňují tady máme krátký seznam výhod, které hráč získá. Na prvním místě tu máme odstranění „fog of war“. To umožní hráči vidět celou mapu a pohyb protihráčů. O druhé místo se pak dělí „auto last hits“ a „auto cast“. „Auto last hits“ ulehčuje hráči „farmení“, kdy poslední úder za něj dělá program a „auto cast“ zas za hráče používá schopnosti hrdiny.

Můžeme se tedy doufat v to, že se hra opět stane hratelnou a příjemnou. Aniž by se člověk musel rozčilovat, kvůli někomu kdo vlastně celou dobu podvádí.

Zdroje: eurogamer.net

Facebook
LinkedIn
X
Threads