Search
Close this search box.
Cities Skyline 2

Cities: Skylines 2 se dočká krupobití, zamoření krysami a rozšíření mapy

Milovníci budování vlastních měst připravte si plány, protože Cities: Skylines 2 pro vás má nové prvky, které vás určitě potěší. Mezi ty největší bych zařadil možnost vybudovat město s využitím celé mapy. Tedy 150 dlaždic, což je oproti předešlému dílu velký skok. Ve hře Cities: Skylines lze bez módů stavět pouze na rozloze 9 dlaždic a s módy pak využít všech 81 dlaždic.

Oznámení o hře Cities: Skylines 2 vyšlo teprve dnes a už víme velikost herní mapy činící 150 dlaždic. Samozřejmě nevíme, jak velká každá dlaždice bude, ale i tak je to oproti předešlému dílu velký rozdíl. Konečně žádné omezení v tom, jak velká města můžete vybudovat.

Tyto informace se k nám dostali z listu achievementů pro Xbox, který vyšel ve stejnou chvíli, jako oznámení o hře. Možná nebyl úplně úmysl achievementy odhalit, ale to už nás netrápí. Několik stránek jako Xboxachivements a Trueachievements dávají přístup ke kompletnímu listu achievementů s celkem 40 achievementy k získání. Hráč tak může získat 1000 bodů k hernímu skóre.

Jeden z achievementů si nese název „Everything the Light Touches“ („vše, čeho se světlo dotkne“), který vás odmění 50 body za odemčení celé herní plochy, tedy všech 150 dlaždic. Podle získaných bodů můžeme usoudit, že se jedná o něco, k čemu se hráč dostane až ke konci hry, takže máme před sebou spousty hodin, abychom daný achievement získali.

Mezi zbytkem achievementů můžeme najít i ty klasické, jako třeba postav letiště, vytvoř distrikt, dosáhni určitého počtu obyvatel atd. Mezi neobvyklé bychom pak mohli zařadit tyto:

  •  „Things Are Not Looking Up“ – zažij krysí zamoření
  • „The Size of Golf Balls!“ – zažij krupobití
  • „You Little Stalker!“ – sleduj cestu životem jednoho z obyvatel od narození až do stáří

Ano, slyšíte správně. Krysy a krupobití. Nejsem si úplně jistý, zdali se stále jedná o simulátor výstavby města nebo o simulátor přežití. Jak nechat zamořit své město krysami není zatím jasné, ale můj odhad je špatný svoz odpadu a přeplněné skládky odpadu. Krupobití by pak mohl poškodit auta, budovy anebo poranit civilisty, ale to jsou zatím pouze odhady.

Zdroje: pcgamer.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads