Search
Close this search box.
Sea Of Thieves

Sea of Thieves slaví páté výročí

Sea of Thieves bude už tento měsíc slavit své páté výročí, tedy půl dekády od vydání. Vývojáři ze studia Rare zahajují novou sezónu zaměřenou na kvalitu života, které má oživit toto pirátské sandboxové dobrodružství.

Devátá sezona se spustí 16. března, tedy 4 dny před samotným pátým výročím hry. Tato sezóna může být neobvyklá tím, že se nezaměřuje pouze na jednu novinku. Místo toho se zaměřuje na vylepšování, dolaďování a osvěžování hry, aby se po pěti letech nesourodých aktualizací zážitek ucelil a zpříjemnil.

Novinky

Pro začátek, po nové aktualizaci se budou všechny světové události, od lodních bitev po Aschen Lordy, dynamicky měnit podle velikosti vaší posádky. Kromě toho se lehce změní mimořádné události. Kraken, mlha, megalodon nebo vraky lodí se ve hře můžou nyní vyskytovat častěji poté, co se stali po mnoha aktualizacích vzácnější.

Jinde jsou Forts of Fortune vyvážené tak, aby nezabíraly tolik času a za jejich dokončení přibydou nové. Ty lze odevzdat a získat za ně ocenění a nové části lodě Fates of Fortune setu. V budoucích sezónách se odemknou další kosmetické doplňky, jakmile se budou místa Chests of Fortune střídat. Stejně tak můžete odevzdat Reaper’s Chests, které nyní mají permanentní maják, jenž upozorňuje na přítomnost cizích hráčů. Díky této truhle lze odemknout novou sadu zbraní Fates of Fortune.

Devátá sezóna také přináší nové možnosti utrácení stále zbytečnějších dublonů, které lze získat za různé herní aktivity. Můžete je například utratit za tři exkluzivní pirátské plavby, včetně plavby za nalezením Skull of Destiny. Tento nový univerzální předmět slouží k aktivaci Fort of the Damned. Kromě toho si můžete za tyto dublony zakoupit dříve exkluzivní kosmetické předměty, a to dokonce od 1. sezóny, ovšem ale za vysokou cenu.

A vítané změny pokračují. Kořist vyhozená do Devil’s Shroud se objeví zpět na mapě. Harpuna se upraví tak, aby na palubu automaticky shazovala kořist, bez potřeby ji ručně sundávat. Dojde také k úpravě uživatelského rozhraní, včetně nové nabídky s jídlem. Také si nyní budete moci u lodního mistra vybavit svou vlajku na loď.

Rybaření

Fanoušky rybaření jistě potěší, že se změn dočká i dlouho opomíjená obchodní společnost Hunter’s Call. Stephen’s Spoils seapost má po Merrickově odchodu do ústraní konečně opět zástupce Hunter’s Call, kterému nyní pomáhá jeho mladý synovec Adelrick. Navíc seaposty nyní dávají 50% bonus na všechny předměty Hunter’s Call.

Kromě toho se chystá spousta dalších věcí, které naleznete v traileru na 9. sezónu. Hráči mohou očekávat i běžné sezónní dodatky, jako je například nový Plunder Pass a nové předměty z prémiového obchodu.

Akce

Společnost Rare samozřejmě pořádá spoustu aktivit na oslavu pátých narozenin hry Sea of Thieves. Například desetidenní akci Marauder’s Medley v rámci, které budou hráči, kteří splní úkoly založené na předchozích aktualizacích, dostávat kosmetické doplňky. Dále společnost Rare připravuje další komunitní víkend, který proběhne od 25. do 27. března. Krom toho proběhne výprodej v Pirate Emporium od 17. do 28. března, speciální místo pro selfie k výročí v New Golden Sands Outpost od 20. března, další Twitch Drops od 16. do 20. března a bezplatná figurka Lustrous Legend pro každého, kdo se do hry přihlásí mezi 17. a 22. březnem. Navíc vyjde 20. března oficiální dokument o Sea of Thieves, který popisuje dosavadní vývoj hry.

Zdroje: eurogamer.net, seaofthieves.com, youtube.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads