Search
Close this search box.
PlayStation 5

Zveřejněný dokument Sony napovídá datum vydání PlayStation 6

Jak název napovídá, tak v dokumentu Sony se objevilo datum vydání PlayStation 6. To je relativně matoucí vzhledem k tomu, že se teprve relativně nedávno podařilo nasytit trh konzolí PlayStation 5. Dle oficiálního dokumentu bude mít PS5 tu vůbec nejkratší životnost ze všech PlayStation konzolí.

No a teď k tomu co je tak zvláštní na tomto dokumentu a proč je vlastně veřejný? Za vše de facto vděčíme britskému Úřadu pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA). Ta aktuálně řeší akvizici společnosti Activision Blizzard společností Microsoft, aspoň tak to uvádí PlayStation Lifestyle.

V dokumentu na straně 8 z celkového dvaadvacetistránkového dokumentu Sony uvádí, že Microsoft „nabídl, že bude pokračovat ve zpřístupňování her společnosti Activision pouze pro PlayStation až do roku 2027.“

Což může znamenat, že Sony má v plánu vydat PlayStation 6 někdy po roce 2027. To by některé hráče mohlo vést k určitému zamyšlení, zda se vyplatí koupit stávající poslední generaci. Avšak je zde stálý fakt, že vydávání nových konzolí se vždy kříží s tou poslední, tudíž, obě generace mohou běžet společně.

V tomto dokumentu dále Sony uvádí následující: „V době, kdy SIE uvedla na trh další generaci své konzole PlayStation (která se pravděpodobně objeví kolem [tento údaj je zamazán]), ztratila by přístup k Call of Duty a dalším titulům Activision, což by ji učinilo extrémně zranitelnou vůči změně spotřebitele a následné degradaci své konkurenceschopnost.

Zdroj: unilad.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads