Search
Close this search box.
John Spector opouští Blizzard a hru Overwatch

Viceprezident Overwatche opouští Blizzard

John Spector je vysoce ceněný obchodní ředitel a viceprezident hry Overwatch ve společnosti Blizzard Entertainment. Nedávno oznámil, že hodlá ke konci března společnost opustit. Tato zpráva šokovala a překvapila celou herní komunitu, která si Spectora oblíbila díky jeho přínosu herní značce. Přestože jsou jeho důvody k odchodu neznámé, ujistil fanoušky, že je stále zapálený pro hru a těší se na mnoho událostí, které Overwatch v příštích letech čekají.

John Spector nastoupil v roce 2017 do společnosti Blizzard Entertainment na pozici vedoucího ředitele Overwatch League. Díky svým odborným znalostem a odhodlání si rychle vybudoval ve společnosti jméno a v roce 2020 se stal šéfem Overwatch League. Spector byl zodpovědný za pravidelné informování fanoušků o směřování esportu, chystaných změnách atp. Další povýšení ho čekalo o rok později, kdy byl jmenován obchodním ředitelem a viceprezidentem Overwatch.

Na této pozici měl za úkol dohlížet na vývoj a řízení hry a díky svému významnému podílu na úspěchu hry se stal nedílnou součástí komunity. Na svém twitteru Spector vyjádřil vděčnost Teamu 4 a celé komunitě hry Overwatch. Uvedl, že práce na této hře byla vrcholem jeho kariéry. Prozatím však neposkytl žádné podrobnější informace o svých budoucích plánech. Tím nechal své fanoušky spekulovat o tom, co tohoto talentovaného vývojáře v budoucnu čeká.

„After 6 amazing years, I’ve decided to hang up my sword and am leaving Blizzard at the end of March. Working on Overwatch has been the highlight of my career – Team 4 brings immense talent and passion to their work every day.“

Po šesti úžasných letech jsem se rozhodl pověsit meč na hřebík a na konci března opouštím Blizzard. Práce na hře Overwatch byla vrcholem mé kariéry – Team 4 přináší do své práce obrovský talent a vášeň každý den.

„Thank you to everyone at Blizzard who made this chapter of my career so incredible, and thank you to the Overwatch community too! I’ll still be around memeing in Twitter replies and posting dps Moira highlights.“

Děkuji všem z Blizzardu, kteří udělali tuto kapitolu mé kariéry tak neuvěřitelnou, a také děkuji komunitě Overwatch! Stále budu poblíž memovat v odpovědích na Twitteru a zveřejňovat dps Moira highlighty.

„There are so many exciting things coming to Overwatch that I can’t wait to see as a player. I’ve worked closely with the rest of the leadership team on this transition, and I know the franchise is in great hands with @aaronkellerOW, @OhReallyJared, and the rest of the team.“

Do Overwatche přichází mnoho zajímavých věcí, že se jako hráč nemůžu dočkat. Na tomto přechodu jsem úzce spolupracoval se zbytkem týmu vedení a vím, že je série ve skvělých rukou @aaronkellerOW, @OhReallyJared a zbytku týmu.

Budoucnost Blizzardu

Ačkoliv ve svém příspěvku na sociálních sítí Spector uvedl, že si hodlá dát pauzu a načerpat nové síly, zmínil se také, že aktivně hledá příležitosti pro svůj další podnik. Rád by se spojil s osobami, které potřebují vedoucího pracovníka pro řízení herních produktů nebo obchodních funkcí. Spector také zdůraznil, že kvůli rodinným povinnostem potřebuje zůstat v Bostonu nebo pracovat na dálku s možností určitého cestování.

Ačkoliv Spectorův odchod nemusí mít bezprostřední dopad na vývoj hry Overwatch, je to stále významná ztráta pro Blizzard. Přesto fanoušci očekávají v nadcházejících letech mnoho zajímavých událostí. Od svého vydání v roce 2016 zaznamenala hra obrovský úspěch a může se chlubit miliony hráčů po celém světě. I přes Spectorův odchod má Blizzard spoustu talentovaných vývojářů, kteří hru budou neustále posouvat k novým výšinám.

Zdroje: gamerant.com, twitter.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads