Search
Close this search box.
Xbox E3

Xbox vynechává letošní E3, má jiné plány

Xbox oficiálně potvrzuje, že se nezúčastní letošního veletrhu E3 2023. Před vypuknutím pandemie se E3 považovala za jednu z nejdůležitějších herních akcí každého roku, ne-li vůbec tou nejdůležitější. Frustrace s organizátory E3, agenturou ESA, v kombinaci s pandemií, která vedla k přesunu akcí na internet, vedla k tomu, že se na E3 začaly prosazovat alternativy. Nyní se tak Xbox stává jen jednou z mnoha značek, které se do budoucna zřejmě vzdají účasti na veletrhu.

Návrat veletrhu E3 v roce 2023 byl oficiálně oznámen v červnu 2022. Ještě předtím se objevily zprávy, že ESA se v roce 2023 vrátí k fyzické události. Byla popisována jako „hybridní“ akce s fyzickým výstavištěm ale i digitálními prezentacemi, což se od té doby ukázalo jako pravdivé. Ohlasy na návrat E3 však nejsou velké. Koncem ledna se objevily zprávy, že společnosti Nintendo, PlayStation a Xbox se chystají veletrh E3 vynechat. Sony se E3 již nějakou dobu neúčastní, Nintendo zprávu krátce poté oficiálně potvrdilo, ale Xbox ji až dosud nepotvrdil.

V oficiálním prohlášení pro IGN Xbox potvrdil předchozí zprávy, a to, že se nezúčastní fyzické části veletrhu E3 2023. V prohlášení je výslovně upřesněno, že „nebude na výstavní ploše E3“, ale také bylo jasně řečeno, že se od akce neodděluje úplně. Přesto je absence Xboxu, posledního z velké trojice, který ještě nepotvrdil svou účast na předváděcí ploše E3, velkým zásahem do letošních plánů.

Xbox sice fyzicky na veletrhu neuvidíme, ale má v plánu se zapojit do digitálních aktivit E3. Xbox uvádí, že 11. června v rámci E3 Digital společně odvysílá svou prezentaci Xbox Games Showcase. Není nutné dodávat, že co-stream nezávislé akce není zrovna velkým partnerstvím.

Potřebná pozornost pro Xbox

Přesto bude pořádání akce Xbox Games Showcase ve stejném týdnu jako E3 pravděpodobně velkým vítězstvím pro společnost. Pozornost, kterou přiláká, se promítne i do dalších plánů E3 pro daný týden. I kdyby se během své prezentace o E3 ani jednou nezmínil, bude s touto konferencí stále spojen a celý týden bude díky tomu mnohem úspěšnější.

I Xbox sám využije pozornosti, kterou E3 upoutá. Značka nyní potřebuje veškerou potenciální přízeň, kterou může získat. To nejen kvůli suchu v oblasti vydávání vlastních her, či zpoždění hry Starfield ale také třeba pokračující dominanci systému PlayStation na trhu konzolí. Xbox v minulosti využíval veletrh E3 k šíření popularity svých konzolí a zdá se, že tak učiní znovu, i když se veletrhu E3 fyzicky nezúčastní.

Zdroj: gamerant.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads