Search
Close this search box.
Steam

Steam přestane podporovat starší verze Windows

Technologie se neustále vyvíjí. Proto není divu, že jednou dospějeme k momentu, kdy se musíme s našimi oblíbenými starými kousky rozloučit. Pokud si potrpíte na starší verzi Windows, možná vás tato zpráva zamrzí. Valve oznámilo, že od 1. ledna 2024 nebude Steam nadále podporovat Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1.

Jak se říká, čas letí. Jako by to bylo včera, když jsme hráli hry na PlayStation 2. Ve skutečnosti je to už mnoho let zpátky. Mezitím co se nám zdá PlayStation 5 nový, již se diskutuje o PlayStationu 6. A vývoj PC není pozadu. Aby udržel s novějšími verzemi krok, potřebuje slušné specifikace. Proto Steam oznámil ukončení podpory.

In order to continue running Steam and any games or other products purchased through Steam, users will need to update to a more recent version of Windows”

“Aby uživatelé mohli nadále používat Steam a všechny hry, zakoupené prostřednictvím služby Steam, budou uživatelé muset aktualizovat systém na novější verzi.”

This change is required as core features in Steam rely on an embedded version of Google Chrome, which no longer functions on older versions of Windows. In addition, future versions of Steam will require Windows feature and security updates only present in Windows 10 and above.”

“Tato změna je nutná, jelikož hlavní funkce služby Steam jsou závislé na vestavěné verzi Google Chrome, která již ve starších verzích Windows nefunguje. Navíc budoucí verze služby Steam budou vyžadovat aktualizace funkcí a zabezpečení systému Windows, které jsou dostupné pouze v systému Windows 10 a novějším.”

Bohužel bezplatná aktualizace na Windows 10 již před nějakou dobou skončila. Nyní tato aktualizace stojí okolo 139$ (~2700 CZK). Podle průzkumu hardwaru a softwaru služby Steam z února 2023, tvoří uživatelé se starou verzí operačního systému pouze malý zlomek všech uživatelů. Uživatelé systému Windows 7 tvoří pouze 1,52 % a Windows 8 0,34 %. To dělá dohromady 1,86 % uživatelů.

Shodou okolností i společnost Epic oznámila na začátku tohoto měsíce, že přestane podporovat Windows 7 a 8. Pokud chtějí uživatelé Epicu hrát Fortnite na PC, musí stejně jako uživatelé Steamu aktualizovat svůj systém na novější verzi.

Zdroje: gamingbible.com, steampowered.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads