Search
Close this search box.
Tank GSOR 1010 FB

Nové střední tanky přichází do World of Tanks

WoT tým připravuje nové odvětví britských tanků na kolech. Podle plánovaného herního konceptu by se mělo jednat o lehce obrněné a velmi mobilní střední tanky s velkou siluetou. Zavěšení kol na těchto vozidlech zajišťuje skvělou dynamiku. Tyto tanky nemají téměř žádné opancéřování, aby se zajistila co největší pohyblivost, jsou ale vybaveny dělem, které má velké poškození za výstřel a se kterým se bude jednoduše zacházet. Dělo též rozumně rychle zaměřuje i nabíjí, a to bez většího rozptylu.

První tank, který se ukáže na supertestu bude prémiový GSOR 1010FB, který má všechny již dříve zmíněné vlastnosti. Co se přesných parametrů vozidla týče tak bude mít dělo o ráží 105 mm, které může střílet každých 12,2 sekund. Penetrační hodnota výstřelu bude s normálním střelivem 218 mm a se speciálním 252 mm, přičemž poškození u obou typu munice bude 360. Rozptyl bude až 0,33 m a zaměřování na plnou přesnost bude trvat 2,1 sekundy. Jak už bylo zmíněno, tak GSOR 1010FB nemá téměř žádné brnění, jeho přední pancíř dosáhne maximálně 18 mm, ale na druhou stranu dokáže jet rychlostmi až 60 km/h. Čímž se dostáváme k motoru. Ten bude mít měrný výkon až 23,7 koní na tunu. Vozidlo bude mít 1300 HP a dohled až 390 m.

Nové střední tanky s koly kombinují hlavní znaky francouzských kolových průzkumníků a normálních vozidel s pásy. Kvůli jejich velkému měrnému výkonu mohou tyto nové britské střední tanky naakumulovat velké rychlosti do předu i vzad, což umožní lehké zabrání důležitých pozic na mapě. Design zavěšených kol na této řadě tanků umožňuje se otáčet na místě nebo za malých rychlostí, což je jedním z hlavních rozdílů mezi nimi a lehkými kolovými tanky. Pohyblivost těchto středních britských tanků, je ale ve středních a vysokých rychlostech o dost horší než ta u francouzských průzkumníků na kolech. Tyto tanky tedy nebudou schopny lehce změnit směr za plné rychlosti. Není to poprvé co má nějaký tank takovéto omezení. Mezi jiné takové tanky se řadí například Châtillon 25t.

Ovládání v boji zblízka by mělo být jednoduché a intuitivní. Velitelé těchto nových tanků by si ale měly dát pozor na větší rozměry svého tanku, jelikož se s ním nejde tak lehce krýt za terénem, a i jeho maskování je značně horší než u lehkých kolových tanků. Tím pádem i přesto, že dobrý dohled a skvělá mobilita by z těchto tanků dělali v určitých situacích dobré průzkumníky, nemůžou plně a plnohodnotně nahradit stávající průzkumíky.

Facebook
LinkedIn
X
Threads