Search
Close this search box.

Jaké hry vyšly a vyjdou tento měsíc?

Jelikož rok 2023 je opravdu naplněný hrami, tak se pojďme společně podívat, jaké hry nám tento měsíc vyšly a vyjdou. Je zde opravdu pár her, na které se můžeme opravdu těšit.

Arto (PC) – hra vyšla 1. května

Na Steamu momentálně s 20% slevou. Jedná se o akční RPG, ve kterém bojujete s jedinečnými nepřáteli a bossy ve snaze vrátit život do vašeho světa.

City of Beats (PC) – 1. května

Tato hra je taktéž ve 20% slevě na platformě Steam. V této hře střílíte, tancujete a vykrádáte. Musíte se přizpůsobit neustále se měnícímu panoramatu města a ladit své akce podle rytmu okolního prostředí. Jde o to, jak používáte zbraně a střílíte na nepřátele.

Ethyrial: Echoes of Yore (PC) – 1. května

Hra je ke stažení zdarma ve službě Steam. Vstupte do světa na pokraji občanské války a objevte tajemství Irumesy ve staromódní, náročné MMORPG. Projeďte se klamnou politikou, bojujte proti děsivým příšerám, budujte mocné cechy s přáteli a zaveďte zlatou éru – nebo Irumesu ponořte do temných dob.

Monster Tribe (PC) – 1. května

Objevujte ostrov plný stvoření, rozlehlé a různorodé divočiny a nebezpečné věže na cestě k obnovení harmonie se zemí Akama.

The Witch of Fern Island (PC) – 1. května

Opět nám následuje hra, která má 20% slevu na Steamu. Ta nás přenese na Fern Island. Jako Abrill se ponoříte do kultury ostrova, odhalíte jeho nejhlubší tajemství a ovládnete magická řemesla. Překonejte výzvy ostrova a prokažte svou zručnost v magii, abyste se stali nejznámější čarodějkou v okolí!

World Turtles (PC) – 1. května

A u 20% slev ještě chvíli zůstaneme. Další hrou je World Turtles. V ní se ponoříme do světa, kde gigantická želva nese na svém hřbetě celé civilizace. Meepové jsou jediní, kteří se vydávají na výpravu, aby ji zachránili. Spolupráce, nikoli dobytí, zachrání den, takže se připravte na sklizeň, stavbu, výzkum a průzkum prázdnoty v této naplňující stavitelské hře na želvím hřbetě.

Redfall (PC, Xbox Series X|S) – 2. května

Milovníci upírů dozajista tuto hru znají. Příběh tedy pouze krátce uvedeme. Město Redfall je v obležení legií upírů, kteří ostrov odřízli od okolního světa. Jste v pasti s hrstkou přeživších,kde zabíjíte příšery ať už sami nebo v týmu.

Showgunners (PC) – 2. května

Jako soutěžící v reality show budoucnosti s vysokou sázkou musíte přežít nebezpečné městské prostředí plné pastí, zmatených hádanek a těžce ozbrojených psychopatů. Souboje ve hře probíhají na základě tahů v ručně vytvořených úrovních.

Bare Butt Boxing (PC, early access) – 4. května

V této hře se zapojíte se do naprosto neregulovaných zápasů s mimozemšťany, kde je jediný cíl, a to vyřadit soupeře.

Propagation: Paradise Hotel (Quest, PC VR) – 4. května

Poněkud zajímavý název hry nás přesune, jak název napovídá do Hotelu. Avšak to nebude takový ráj. Připoután uvnitř Hotelu Paradise jste zoufalý, abyste našel svou sestru. Prozkoumejte temné okolí, shromažďujte zdroje a přežijte děsivá setkání. Tato napínavá single-player VR hra přežití s vynikajícím vyprávěním rozhýbe váš adrenalin.

Ravenlok (Xbox Series X|S, Xbox One, PC) – 4. května

Vydejte se na kouzelné dobrodružství v Ravenloku, v akčně nabitém pohádkovém příběhu o mladé hrdince, která je předurčena splnit nebezpečné proroctví.

Hogwarts Legacy (PS4, Xbox One) – 5. května

Hra nás přesune do světa Hogwarts Legacy, pohlcujícího akčního RPG s otevřeným světem. Nyní můžete převzít kontrolu nad děním a stát se středem vlastního dobrodružství ve světě kouzel.

Darkest Dungeon II (PC) – 8. května

Darkest Dungeon II je výpravou zatracených. Sestav si družinu, vybav svůj dostavník a vydej se na poslední výpravu napříč rozpadající se krajinou. To vše kvůli odvrácení světové apokalypsy. To největší nebezpečí, kterému budeš čelit, však může přijít zevnitř…

Dokapon Kingdom: Connect (Switch) – 9. května

Jednoho dne se v této mírumilovné zemi náhle objevili monstra a začala útočit na okolní města. Ekonomika se zhroutila a lidé byli na dně. Samozřejmě se už neplatily daně. To byl okamžik, kdy se král rozhodl jednat! Shromáždil nejstatečnější válečníky, aby zachránili tato města a on za to dostal zaplaceno! Za odměnu bude ten, kdo nasbírá nejvíce, odměněn rukou princezny a trůnem.

Occupy Mars: The Game (předběžný přístup pro PC) – 10. května

A opět tu máme hru se slevou, avšak né 20 % ale 15 %. Přežijte a kolonizujte Mars ve vysoko technické otevřeném světě hry typu sandbox. Budujte a vylepšujte svou základnu, objevujte nové regiony, provádějte těžební operace, získávejte vodu, vytvářejte kyslík, pěstujte plodiny a opravujte poškozené části.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Switch) – 12. května

V tomto pokračování hry Legend of Zelda: Breath of the Wild si budete moci sami vybrat svou cestu napříč rozsáhlými krajinami Hyrule a tajemnými ostrovy, které se vznášejí na nekonečném obloze. Dokážete využít moc nových schopností Linka a postavit se zlým silám, které ohrožují království?

Humanity (PS5, PS4, PC) – 16. května

V tomto unikátním spojení řešení puzzle a akčního platformování se ujmete role samotného Shiba Inu, který má za úkol vést obrovské, pochodující davy ke cíli. Ovšem si můžete prohlédnout širokou škálu uživatelsky vytvořených úrovní, které se dají vytvořit za pomoci editoru úrovní ve hře.

Firmament (PC) – 18. května

Firmament je nová hra ze žánru puzzle-adventure od legendárního herního studia, které stojí za nejlépe prodávanými hrami Myst a Riven. S hlubokým vyprávěním a budováním světa objevujte příběh tohoto zdánlivě opuštěného světa.

SubwaySim Hamburg (PC) – 17. května

Prozkoumejte malebnou trať U3 na vysokém železničním mostě v Hamburku v nové hře SubwaySim Hamburg! Objevujte okouzlující scenérie, zatímco se pohybujete přes rušné městské panorama a zažíváte vzrušení z provozování metra. Vychutnejte si realistické detaily trasy U3, od ikonických stanic až po složité kolejnice. Připravte se na virtuální cestu hamburským živým dopravním systémem a předveďte své dovednosti jako provozovatel metra ve hře SubwaySim Hamburg!

The Outlast Trials (předběžný přístup na PC) – 18. května

Vývojáři Red Barrels vás zvou, abyste zažili otupující hrůzu, ale tentokrát společně s přáteli. Ať už projdete zkouškami sami nebo ve skupinách, pokud přežijete dostatečně dlouho a dokončíte terapii, Murkoff vás rád nechá odejít… ale budete stejní?

Lego 2K Drive (Xbox Series X|S, Xbox One, PS5, PS4, Switch, PC) – 19. května

Bricklandia, je rozlehlý otevřený svět LEGO®, kde zažijete opravdové dobrodružství z jízdy! Závoďte, kde se vám zachce, hrajte, s kým se vám zachce, postavte si svá vysněná vozidla a vyhrajte nad řadou divokých soupeřů vytouženou Nebeskou trofej.

Miasma Chronicles (PS5, Xbox Series X|S, PC) – 23. května

Od tvůrců hry Mutant Year Zero: Road to Eden přichází krásně vytvořené taktické dobrodružství, které nezapomenete. Vydávejte se na cestu přes postapokalyptickou pustinu rozervanou brutální silou známou pouze jako ‚Miasma‘.

Planet of Lana (Xbox Series X|S, Xbox One, PC) – 23. května

Mladá dívka a její věrný přítel se vydávají na záchrannou misi do barevného světa plného chladných strojů a neznámých tvorů. Planet of Lana je filmové puzzle dobrodružství, které je vloženo do epické vědeckofantastické ságy, která se táhne přes staletí a galaxie.

Star Trek: Resurgence (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC) – 23. května

V epickém narativním dobrodružství plném dialogů a bohatých rozvětvených příběhů se budete setkávat se světem Star Treku různými způsoby, včetně pilování raketoplánů, soubojů s phasery, skenování tricorderem..

Warhammer 40 000: Boltgun (Switch, PS4, PS5, Xbox Series X|S, Xbox One, PC) – 23. května

Pro milovníky Warhammer máme dobrou zprávu. I zde nám Steam dal slevu, tentokrát pouze 10%. Nabijte Boltgun, využijte arzenál vesmírného mariňáka a vrhněte se vstříc neutuchajícím explozím sprajtů, pixelů a krve. Tohle je dokonalá kombinace Warhammeru 40 000, frenetické hratelnosti a stylového zpracování retro stříleček z 90. let.

Daydream: Forgotten Sorrow (PC) – 24. května

Malý Griffin je uvězněn v neznámém a nelítostném světě, přičemž jediným spojencem, na kterého se může spolehnout, je jeho přítel, medvídek Birly. Společně se vyrovnávají s hádankami, utíkají před děsivými příšerami a vyrážejí na dobrodružství, aby odhalili, zda existuje v tomto světě něco víc než jen noční můry.

Sunshine Shuffle (Switch, PC) – 24. května

Hrajte karty s roztomilými zvířecími přáteli, kteří před 12 lety přepadli největší banku na východním pobřeží a jsou ochotni nechat vás vymalovat jejich loď jako odměnu za to, že nebudou popraveni mafií.

Above Snakes (PC) – 25. května

Kousek po kousku si vytvořte vlastní svět a přežijte v tomto přežití inspirovaném divokým západem. Vytvářejte, farmte, lovte, stavte svou základnu a bojujte, abyste zůstali naživu.

Bat Boy (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Switch, PC) – 25. května

Ryosuke není jen obyčejný středoškolský kluk. On a jeho přátelé sportovní hvězdy tajně bojují proti zlým invazním silám Lorda Viciouse, který se pevně rozhodl pořádat zlověstné sportovní události pro vlastní pobavení!

Evil Wizard (Xbox Series X|S, Xbox One, PC) – 25. května

Evil Wizard je akční RPG plné humoru, které vás staví do role bývalého finálního bosse. Zdvihněte se ze své porážky, znovuobjevte dávno ztracené schopnosti a bojujte o znovuzískání svého hradu z rukou armády takzvaných hrdinů.

Hello Neighbor: Search & Rescue (PSVR 2) – 25. května

Napínavý zážitek pro celou rodinu ve virtuální realitě, zasazený do Hello Neighbor Universe.

Tennis Manager 2023 (PC) – 25. května

Tenisový manažer se nám brzy vrací. Nová sezóna, noví hráči, nové turnaje, plné nových funkcí a opravdového týmového ducha! Služte svým barvám!

The Lord of the Rings: Gollum (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC) – 25. května

Zahrajte si jako Glum při jeho dobrodružství za miláššškem. Budete muset překonat hory Mordoru, plížit se temným hvozdem a činit obtížná rozhodnutí. Kdo vyhraje? lstivý Glum, nebo nevinný Smeagol?

Fitness Circuit (Switch) – 26. května

Super Circuit Training je cvičební metoda, která střídá aerobní a posilovací cvičení pro efektivní spalování kalorií, zvýšení vytrvalosti a posílení svalů během krátké doby.

Shame Legacy (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC) – 30. května

Shame Legacy je přežití v hororu z pohledu první osoby, zasazené do opuštěného vesničky kultistů. Budete se snažit přežít pomocí skrývání a úniku. Řešením puzzlů díky čemuž postupně odhalíte tajemství, které vás pronásleduje.

System Shock (PC) – 30. května

V jednoduchosti je krása. Ve hře zažijete boj na život a na smrt ve studených hlubinách vesmíru z pohledu první osoby.

Facebook
LinkedIn
X
Threads