Search
Close this search box.
Alan Wake II

Alan Wake 2 možná dostane fyzické vydání

Očekávaná hra Alan Wake 2, která má vyjít 17. října pro PC, PS5 a Xbox Series X/S, možná dostane krom digitální verze i fyzickou. Sice nic není prozatím stoprocentně jisté. Avšak díky tweetu od uživatele Shinobi602, jenž si povzdechl nad faktem, že Alan Wake 2 bude vydán pouze v digitální formě, se naskytla menší jiskřička naděje pro milovníky fyzických vydání.

Tuto jiskřičku nám dal vydavatel THQ Nordic v komentáři, ve kterém označil nejen profil hry, ale také samotných vývojářů. V něm vydavatel navrhl, že by hru rád distribuoval ve fyzické podobě.

„I mean… we did the disc version of Alan Wake for PC back in the day ICYMI 😉 And just because ONE person (or company) does not love physical, there is plenty who still do. Give it some thought. We’d love to go at it again! Full circle and all.“

„Vždyť… kdysi jsme dělali diskovou verzi Alana Wake pro PC, pokud vám to uniklo 😉
A jen proto, že JEDEN člověk (nebo společnost) nemá rád fyzickou podobu, je tu spousta těch, kteří ji stále mají rádi. Trochu se nad tím zamyslete. Rádi se do toho pustíme znovu! Od začátku se vším všudy.“

Společnost Remedy Entertainment začátkem tohoto týdne uvedla následující: Rozhodnutí vydat hru na trh jen v digitální formě. Má prý „mnoho důvodů“, načež jmenovala tři. Prvním z nich je razantní celosvětový pokles prodeje fyzických her. Jako druhý důvod společnost uvedla snížení režijních nákladů, z čehož některé z těchto úspor byly přeneseny na spotřebitele. Pro představu, konzolová edice se dá předobjednat za 1 799 Kč, zatímco počítačová vás bude stát 1 324 Kč. Vzhledem k faktu, že dnešní AAA tituly se běžně pohybují s cenou okolo 1 500 Kč, tak to dává i poměrně smysl. A posledním důvodem je, že by hra vyžadovala v krabicovém vydání další stažení, aby ji bylo vůbec možné hrát. Načež se společnost rozhodla od tohoto modelu upustit, když dospěla k názoru, že tento krok by přinesl neoptimální spotřebitelský zážitek.

Zdroj: ign.com, purexbox.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads