Search
Close this search box.
Zaklínač 3 grafika

Zaklínač 3 prodal 50 milionů kopií

Podle slov společnosti CD Projekt se prodalo již 50 milionů kopií kultovní hry Zaklínač 3.

Ve videu se shrnutím finančních výsledků společnosti za 1. čtvrtletí finanční ředitel CD Projektu Piotr Nielubowicz uvedl: „Rád bych oznámil něco, co nás naplňuje pýchou: Zaklínače 3 si nyní koupilo více než 50 milionů hráčů.“ Nielubowicz dále uvádí, že se tím tato RPG hra studia dostala „mezi deset nejprodávanějších videoher v historii.“ Tato statistika „vychází z veřejně dostupných údajů.“

Nielubowicz dále odhalil prodeje série celkově a uvedl, že všechny tři hry dohromady prodaly 75 milionů kopií. „O to víc nás těší, co přinese budoucnost, a naše nadcházející projekty zasazené do zaklínačského univerza,“ dráždí.

Fenomenální úspěch Zaklínače není to jediné, o čem Nielubowicz ve videu mluví. Prezentaci zahájil tím, na co se CD Projekt teď primárně zaměřuje, a tím je chystané rozšíření pro Cyberpunk 2077 Phantom Liberty. Konkrétně CD Projekt provádí „přípravy na propagační kampaň“, která začíná účastí rozšíření na rychle se blížícím Summer Game Festu. Také říká, že datum vydání se „rychle blíží“, což je možná narážka na to, že se během Summer Game Festu dozvíme konkrétní datum vydání.

Nielubowicz video uzavírá přehledem čísel, v nichž vysvětluje, že tržby společnosti dosáhly v prvních třech měsících roku 2023 výše 175 milionů PLN (zhruba 918 milionu CZK). Čistý zisk pak činil 70 milionů PLN (86,4 milionu CZK). Dále uvádí, že „tradičně“ největší část příjmů společnosti CD Projekt pochází z prodeje hry Cyberpunk. Zaklínač 3 se ale i tak „těšil dalšímu silnému čtvrtletí“ díky svému vydání na konzole nové generace.

Zdroj: pcgamer.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads