Search
Close this search box.
AssassinsCreedNexus

Assassin’s Creed VR vyjde již tento rok

Během Meta Quest Gaming Showcase, Ubisoft oznámil, že chystaný Assassin’s Creed VR (nyní přejmenovaný na Assassin’s Creed Nexus VR) vyjde na Meta Quest 3 a 2 ještě tento rok.

Mimo to společnost také láká fanoušky na chystanou událost Ubisoft Forward, která proběhne 12 června. Prostřednictvím této události se dozvíme více detailů o hře, především převedení oblíbené herní série do nového prostředí.

Assassin’s Creed Nexus byl poprvé oznámený, společně se hrou Splinter Cell VR, v roce 2020 na události Oculus Quest 2. Tehdy Viceprezidentka Ubisoftu pro vývoj produktů Elizabeth Loverso prohlásila, že obě hry jsou od základů tvořené pro virtuální realitu. Budou však obsahovat prvky, které hráči dobře znají. Bohužel byl později Splinter Cell VR nakonec zrušený.

Assassin’s Creed Nexus vyvíjí dceřiná společnost Ubisoftu – Red Storm, která má na starosti mnoho her série Tom Clancy’s a hry pro virtuální realitu, jako například Star Trek: Bridge Crew a Werewolves Within. Dále na hře spolupracuje Ubisoft Reflections, Ubisoft Düsseldorf a Ubisoft Mumbai.

Další novinka pro fanoušky série Assassin’s Creed; Assassin’s Creed Mirage dostalo datum vydání a to 12. října na PC, PS5, PS4, Xbox řady X|S a Xbox One. Půjde o tradičnější díl, ve kterém se v roli Basima Ibn Ishaqa vydáme do města Bagdád. Hra se drží kořenů série, je zaměřená na stealth a doplňuje Basimův arzenál smrtících zbraní o vylepšený parkour.

Zdroje: ign.com, oculus.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads