Search
Close this search box.
Andrzej Sapkowski

Od Andrzeje Sapkowského se dočkáme další zaklínačské knihy

Autor známých knížek, ze kterých čerpá inspiraci nejen seriál na Netflixu, ale také všem dobře známé hry Zaklínač potvrdil, že píše další knížku. Ta s velkou pravděpodobností bude pokračovat v příběhu Geralta z Rivie.

Jak uvedl Redanian Intelligence, tak tak tuto skutečnost Sapkowski prozradil ukrajinskému Youtube kanálu Fantastic Talk. I když Sapkowski roky škádlil komunitu s potencionálním návratem k sérii, tak tentokrát by měla doopravdy nová kniha Zaklínače vzniknout.

„I never say these things because with me you never know. Maybe I’ll do something, maybe I won’t,“ Sapkowski said. „So far, when I said that I would write something, and then I didn’t write it, people complained as if I had deceived them and as if I had lied. That’s why I don’t like to talk about what I’m doing until I finish doing it. Because until I finish it, I don’t think it exists. But since I always make exceptions for Ukrainians, I will do it this time too. Yes, I’m working on a new book about The Witcher and quite diligently. It may take a year, but no longer.“

„Nikdy takové věci neříkám, jelikož u mě nikdy nevíte. Možná něco udělám možná ne,“ uvedl Sapkowski. „Zatím, když jsem řekl, že něco napíšu, a pak jsem to nenapsal, tak si lidé stěžovali, jako bych je podvedl a jako bych lhal. Proto nerad mluvím o tom, co dělám, dokud to nedokončím. Protože dokud to nedokončím, tak to dle mého neexistuje. Ale protože pro Ukrajince vždy udělám výjimku, udělám to i tentokrát. Ano pracuji na nové knize o Zaklínačovi, a to docela pilně. Možná to bude trvat rok, ale né déle.“

Je nutné podotknout, že předchozí kniha Zaklínače, Bouřková sezóna, vyšla v roce 2013, přičemž vyprávěla uzavřený příběh Geralta roky před hlavní ságou Zaklínače, a to v roce 1999 Paní jezera. Tudíž se můžeme domnívat, že nadcházející kniha se spíše zaměří na minulost nežli na další vývoj.

Zdroj: ign.com, redanianintelligence.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads