Search
Close this search box.
Hra Rooted

Fallout a The Last Of Us? V tomto novém RPG se tento sen stává realitou

Rooted je připravovanou hororovou hrou o přežití v otevřeném světě. Bohužel zatím nevíme, kdy objeví světlo světa. Každopádně hra kombinuje zachraňování, budování, crafting a taktéž lov. Hru dle všeho půjde hrát jak v single playeru, tak i v multiplayeru.

Tato kombinace prostředí, jenž připomíná franšízu The Last of Us a zároveň s kladoucím důrazem na průzkum oblasti, jenž se podobá sérii Fallout, je Rooted pravděpodobně nejlepší volbou pro fanoušky survival žánrů.

Děj se odehrává v roce 2100, načež jste na holém světě jedním z mála přeživších. Jak to už u tohoto žánru bývá zvykem, tak lidstvo pokořila globální bakteriologická válka. Nyní, když příroda převzala kontrolu a některé oblasti jsou do jisté míry bezpečné, můžete začít volně prozkoumávat okolí, ovšem stále se musíte chránit před bakteriálními nástrahami.

A samozřejmě tu nechybí klasika, jakou je vylepšování tábora, sbírání zbytků bývalé civilizace, obnovování atp. Taktéž musíte být neustále připraveni sledovat své okolí a to ať už jdete sami nebo se spojíte s přáteli. No a pokud vám nově nabité přátelství již leze krkem, tak je tu stále zaručený způsob střelby do zad.

Jak hra bude plynout, budete moci rozšiřovat a zlepšovat svůj tábor. Od zajištění elektřiny, přes automatizování úkolů, až po zlepšování obrany. Dokonce budete moci ovládnout další osady a tím vytvořit vlastní ekosystém.

Aktuálně si Rooted můžete přidat do svého seznamu přání. Ale pokud se vám nechce čekat, tak se můžete přihlásit do alpha testování na oficiálním webu a hru si v omezenější sféře vyzkoušet zdarma.

Zdroj: gamingbible.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads