Search
Close this search box.

Přímo ze Supertestu: SDP WZ 66 GROM, E 77, LPT-67 a V-4

SDP wz 66 Grom

Prvním novým přírůstkem je SDP wz 66 Grom (nebo jednoduše Grom), polský stíhač tanků prémiové úrovně VIII. Tento výkonný stíhač tanků je navržen pro boj zblízka, stejně jako jeho kolegové z technologického stromu. Díky slušnému pancéřování, kdy většina plátů je nastavena v racionálních úhlech, se Grom může pochlubit obrovskými obrannými schopnostmi. Pohání ho solidní motor o výkonu 750 HP, má působivý poměr výkonu a hmotnosti a dosahuje rychlosti 40 km/h vpřed a 15 km/h vzad.

Ale klíčovým aspektem tohoto polského stíhače tanků je jeho dělo. Grom je vybaven hluboce zapuštěným 100/162 mm kanónem, který dokáže způsobit poškození až 700 HP na jeden výstřel, pokud nepřítele udržíte na 50 metrů. Díky výjimečným hodnotám průbojnosti (260 mm se standardními granáty a výjimečně vysoké rychlosti střely (1 400 m/s u standardních střel a 1 600 m/s u speciálních střel) zajišťuje Grom rychlou a efektivní likvidaci protivníků.

E 77

Druhým vozidlem, které vstupuje do supertestu, je E 77, německý prémiový těžký tank úrovně IX určený k proražení nepřátelských linii. Toto vozidlo bylo jedinečným experimentem pro německé inženýry, kteří zkoušeli nové nápady v motorovém prostoru, podvozku a přenosu síly. Jejich cílem bylo, aby byl tento stroj méně objemný než tradiční německé tanky, což mělo za následek nižší siluetu.

Tyto změny výrazně vylepšily E 77, čímž se stal jedinečným příkladem menšího německého těžkého průlomového tanku. Má slušný pancíř, přičemž přední plát má tloušťku přes 130 mm a věž má solidní pancíř 290 mm. Tank, vyzbrojený proslulým německým 12,8 cm kanónem, způsobí působivé poškození 460 HP na výstřel a poskytuje 261 mm průraznost pancíře se standardními AP granáty, což z něj dělá impozantního soupeře na bojišti.

LPT-67

Třetím novým účastníkem supertestu je LPT-67, československý lehký tank Tier IX s auto kanónem, představující novou větev. Díky své nízké elegantní siluetě je LPT-67 vhodný jak pro průzkum, tak pro skryté lemování. Je extrémně mobilní (má základní rychlost vpřed 62 km/h, základní rychlost vzad 23 km/h a výkon na tunu přesahující 30 HP na tunu hmoty), což může mírně kompenzovat průměrný základní dohled 380 m.

Hlavní předností tanku LPT-67 (stejně jako jeho staršího bratra Vz.71) je jeho výzbroj: dvojitý rychlopalný auto kanón ráže 57 mm se slušnými hodnotami průbojnosti. Vyprázdnění zásobníku trvá 3,7 sekundy a opětovné nabití 20 sekund. LPT-67 může střílet AP granáty (způsobující poškození v průměru 900 HP na zásobník s penetrací pancíře 180 mm), prémiové granáty (675 HP poškození na zásobník s průbojností pancíře 240 mm) a HE granáty (1 875 HP poškození na zásobník s penetrací 50 mm). To může z LPT-67 udělat noční můru pro lehce obrněné protivníky, ke kterým se může připlížit. Trhání protivníků lze snadno kombinovat s aktivní a pasivní detekcí, díky čemuž je hra velmi zábavná.

STRAUSSLER V-4

Poslední novinkou v této sérii je Straussler V-4, německý prémiový lehký tank Tier III. Toto vozidlo vytvořil Manfred Weiss pro zlepšení výkonu lehkého tanku V-4. Zbraň byla nahrazena 4 cm kanónem a bylo provedeno mnoho vylepšení pancíře předních plátů, částí věže a věží. Tyto úpravy však vedly k nedostatečné mobilitě, základní dopředná rychlost je 40 km/h.

Přesto může Straussler V-4 využít svou dobrou manévrovatelnost a rychlopalné dělo (jehož nabití trvá 4 sekundy) se slušnou průbojností (64 mm pro primární granáty a 80 mm pro prémiové granáty) k úspěchu na bojišti.

Facebook
LinkedIn
X
Threads