Search
Close this search box.
Dragon Age: The Veilguard

Dragon Age: The Veilguard ala kombinace MCU a Mass Effect?

Dragon Age fandové se nemohli dočkat pokračování jejich oblíbené hry. Bohužel to, co přišlo, asi není co očekávali. Hodně hráčů a dokonce i streamerů, jako je například CohhCarnage, doufalo, že po Inquisition se hra spíše vrátí ke kořenům série.

Co hráči chtějí?

Abychom zjistili, co je vlastně „špatně,“ musíme se podívat na Dragon Age: Origins. Hra se kategorizuje jako tradiční RPG (Role-playing game), hra má kameru seshora a vaše rozhodnutí ovlivňují děj hry. Hra má neskutečně komplexní taktiky, kde ji můžete hrát jako laik, ale taky si můžete všechno mikromanažovat.

Boj probíhá v reálném čase, přičemž ovládáte svou postavu a ostatní postavy vám poskytují podporu. Nebo můžete hrát za všechny postavy a používat jejich schopnosti tak, jak sami uznáte za vhodné. To sice nezní moc výjimečně až do té doby, když se dostanete k taktikám a můžete přesně určit podmínky a cíle vašich schopností a kouzel. Tahle minihra může vystrašit nové hráče, taky jsem ze začátku nevěděl co dělat, ale když jsem se to naučil a vyšperkoval taktiku, tak to byl jeden z nejlepších pocitů, jaký jsem ve hře zažil.

Posviťme si na problémy

Dragon Age: The Veilguard pokračuje ve stopách Inquisitionu, bohužel se to už víc podobá na Mass Effect. Hra se změnila z tradičního RPG na Action RPG z pohledu třetí osoby. Komplexita hry taky utrpěla, protože nemůžete ovládat společníky, alespoň dle videa, a jenom udělujete příkazy. Dle videa to vypadá, že mají každý pouze tři možnosti a jestli je tohle pravda, tak se moc o komplexitě mluvit nedá.

Graficky se střetáváme se dvěma stranami. Jedná strana tvrdí, že Dragon Age: The Veilguard vypadá příšerně a druhá, že to vypadá skvěle. Upřímně si myslím, že to vypadá jako něco mezi, protože ve srovnání s moderními hrami to působí jako standard.

Fanouškové jsou teď na hraně rozhodnutí. Nevědí, jestli si hru užijí, protože se strašně změnila a vidí se tam trend, který mění žánr na ten, který je aktuálně populární, místo aby se hra zaměřila na dlouholeté příznivce série. Jak řekl CohhCarnage ve svém videu:

It is a genericized, simplified look into the Dragon Age World as an ARPG. We will just take for what it is and be sad or not sad about what it is not.

Je to zobecněný, zjednodušený pohled do světa Dragon Age jako ARPG. Budeme to prostě brát za to, co to je, a být smutní nebo ne z toho, co to není.

Možná to není konec světa, některé části videa jsou zajímavé a hra možná bude i dobrá. Otázkou je, jestli to bude i dobré pokračování Dragon Age nebo konec série.

Zdroj: youtube.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads