Search
Close this search box.
EA

EA ukončuje online podporu her

EA (Electronic Arts) se rozhodla letos ukončit online podporu pro konzolové nadšence. Určitě nikoho nepřekvapí, že se společnost snaží zbavit některých her. Tyto hry, už nevydělávají peníze, a to i přesto, že jsou mezi hráči stále populární.

Kdo je EA?

Driven by passion, we are a global leader in digital interactive entertainment.

Poháněni vášní jsme globálním lídrem v oblasti digitální interaktivní zábavy.

Jedná se o americkou videoherní společnost, která sídlí v Redwood City v Kalifornii. Byla založena v květnu 1982 bývalým zaměstnancem Apple Tripem Hawkinsem. Zejména se jedná o zakládající společnost videoherního průmyslu, která se snažila povýšit své výtvory na softwarové umění.

Všichni jsme slyšeli o EA Sports, například o fotbalové hře FIFA, válečné sérii Battlefield, oblíbené hře The Sims, závodní sérii Need for Speed nebo battle royale hře Apex Legends.

Konec podpory

Bohužel, konec pro některé tituly od EA je doslova za rohem. Konkrétně se jedná o Battlefield 3, Battlefield 4 a Battlefield Hardline, které nebudou dostupné k zakoupení na Xbox 360 a PlayStation 3 od 31. července, a kompletní online podpora bude zrušena 7. listopadu, kdy servery odejdou navždy.

Dobrou zprávou pro fanoušky na PC je, že se tady nic nezmění. Serverová infrastruktura je udělaná jinak, takže i bez oficiálních serverů se dá stále hrát na těch neoficiálních. I když je to jen otázkou času, než i oficiální servery půjdou offline pro počítačové nadšence.

Nicméně pokud už tuto hru máte koupenou, podle všech dostupných informací od EA by měla zůstat možnost hrát kampaň. I když to mnoho z nás nezajímá, je hezké, že hra nezmizí do křemíkového nebe.

Dále zde máme FIFU 22, která opustila playlist 30. června. EA také kompletně zruší její online podporu 4. listopadu. Electronic Arts tak přidá FIFU 22 k F1 2011, F1 2012, F1 2014 a F1 Race Stars na seznam sportovních her, které opustily Xbox 360, PlayStation 3 a PC v tomto roce. Aby toho nebylo málo, dotkne se to i mobilních fanoušků, konkrétně hry Disney Sorcerer’s Arena, která nám 31. července také zamává naposled.

Zdroj: x.com

Facebook
LinkedIn
X
Threads